Tavaszi hagymakrémleves

2020/05/03. - írta: Néhány összetevő

Ha tavasz akkor a hagymafélék is méltán előtérbe kerülnek, így ebben a receptben rögtön 3 fajtát is felhasználunk biztos, ami biztos.

Egy laktató krémleves akár egy könnyed ebéd fő fogásaként is megállja a helyét, pár szelet pirítóssal kiegészítve. Néhány összetevő kell hozzá + 30 perc alatt kész is vagy, hogy pihentetőbb dolgokra is legyen időd a főzés mellett.

69ad7989-7d0c-4230-903e-6542eab4392b.JPG

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 db póréhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl fehérbor
  • 1 liter alaplé
  • 1 közepes méretű édesburgonya
  • fűszerek ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy nagyobb fazékban zsiradékot hevítünk (vaj/olaj/zsír) és üvegesre pároljuk a hagymákat.

 

  • Hozzáadjuk a fehérbort, és pár percig hevítjük közepes lángon, amíg az alkoholtartalom elillan.

 

  • Jöhet bele az alaplé, a fűszerek és a kockára vágott édesburgonya, kb 20 perc alatt készre főzzük.

 

  • Ha megpuhult a burgonya, összeturmixoljuk a levest, majd hozzáöntjük a tejszínt, és további 2 percig forraljuk.

 

Tálald fokhagymás pirítóssal, vagy krutonokkal és szuper laktató lesz!

a20cf5b8-a122-47cb-a138-4ac9996d3e56.JPG

Exkluzív tartalmakért kövessetek Instagramon is!

Címkék: vega
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása