Egy laktató krémleves akár egy könnyed ebéd fő fogásaként is megállja a helyét, pár szelet pirítóssal kiegészítve. Néhány összetevő kell hozzá + 30 perc alatt kész is vagy, hogy pihentetőbb dolgokra is legyen időd a főzés mellett.
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 db póréhagyma
- 2 db vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- 2 dl fehérbor
- 1 liter alaplé
- 1 közepes méretű édesburgonya
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagyobb fazékban zsiradékot hevítünk (vaj/olaj/zsír) és üvegesre pároljuk a hagymákat.
- Hozzáadjuk a fehérbort, és pár percig hevítjük közepes lángon, amíg az alkoholtartalom elillan.
- Jöhet bele az alaplé, a fűszerek és a kockára vágott édesburgonya, kb 20 perc alatt készre főzzük.
- Ha megpuhult a burgonya, összeturmixoljuk a levest, majd hozzáöntjük a tejszínt, és további 2 percig forraljuk.
Tálald fokhagymás pirítóssal, vagy krutonokkal és szuper laktató lesz!
Exkluzív tartalmakért kövessetek Instagramon is!