De nem mozogsz otthonosan a konyhában? Nem gond, hisz ez a recept Neked is szól!
#protipprecept
Hozzávalók (4 személyre):
- 4 db kacsamell
- 1 db édesburgonya
- 250 g madársaláta
- 1 fej lilahagyma
- 1 citrom
- 1 fürt szőlő
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítés
- Első lépésként az apró kockára vágott sózott, borsozott édesburgonyát egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk és sütőben 200 fokon kb 15 perc alatt megsütjük. Ha nem szereted a héját, természetesen pucold meg előtte.
- Amíg sül az édesburgonya megmossunk a salátát, szőlőt, felszeleteljük a lilahagymát és egy nagyobb salátás tálban összekeverjük.
- Következő lépésként a kacsamelleket előkészítjük, és mindkét oldalon megsózzuk, megborsozzuk.
#protipp: az előkészítés során irdald be a bőrt 2 centinként úgy, hogy a húst már ne érintsd
- Ezután egy serpenyőben kevés felhevített olívaolajon, alacsony fokozaton, oldalanként 10-10 percig süsd a kacsamelleket.
- Amíg a húst pihentetjük, összeállítjuk a salátát. Az elkészült édesburgonyát is a salátához adjuk és semmi mást nem teszünk rá csak frissen facsart citromlevet és pár csepp olívaolajat.
Már csak a tálalás van vissza! Most kreatív hangulatomban voltam.:)