Tökéletes rosé kacsamell, édesburgonyás salátával

2020/05/15. - írta: Néhány összetevő

Végre itt a hétvége és megint van időd, hogy egy különlegesebb ebéddel lepd meg a családot?

De nem mozogsz otthonosan a konyhában? Nem gond, hisz ez a recept Neked is szól!

 3fb0f4df-e511-4788-9e1a-11b440476319.JPG

#protipprecept

Hozzávalók (4 személyre):

  • 4 db kacsamell
  • 1 db édesburgonya
  • 250 g madársaláta
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 citrom
  • 1 fürt szőlő
  • fűszerek ízlés szerint

Elkészítés

  • Első lépésként az apró kockára vágott sózott, borsozott édesburgonyát egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk és sütőben 200 fokon kb 15 perc alatt megsütjük. Ha nem szereted a héját, természetesen pucold meg előtte.

 

  • Amíg sül az édesburgonya megmossunk a salátát, szőlőt, felszeleteljük a lilahagymát és egy nagyobb salátás tálban összekeverjük.

 

  • Következő lépésként a kacsamelleket előkészítjük, és mindkét oldalon megsózzuk, megborsozzuk.

#protipp: az előkészítés során irdald be a bőrt 2 centinként úgy, hogy a húst már ne érintsd

 

  • Ezután egy serpenyőben kevés felhevített olívaolajon, alacsony fokozaton, oldalanként 10-10 percig süsd a kacsamelleket.

 

  • Amíg a húst pihentetjük, összeállítjuk a salátát. Az elkészült édesburgonyát is a salátához adjuk és semmi mást nem teszünk rá csak frissen facsart citromlevet és pár csepp olívaolajat.

Már csak a tálalás van vissza! Most kreatív hangulatomban voltam.:)

f4cd4671-0e1d-4eaa-a141-ad2d51d1b5ae.JPG

Exkluzív tartalmakért kövessetek Instagramon is!

Címkék: húsos
komment
süti beállítások módosítása