Rá fogsz jönni, mennyi íz és fantázia rejlik ezekben a fogásokban. De ennél már csak az jobb, hogy mindez kb. 25 percedbe telik összesen!
#protipprecept
Hozzávalók (4 személyre):
- 500 g zöldborsó
- 1 tk liszt
- fél ek kristálycukor
- 300 ml víz
- 100 g vaj
- opcionális fűszerek
Elkészítés
- A borsót (lehet fagyott is) egy lábosban felöntjük a 300 ml vízzel és 4 percig forraljuk.
- A borsó egyik felét külön vesszük, és vajon 2-3 percig pároljuk.
- Ezalatt a másik felét a főzővízzel együtt leturmixoljuk krémesre, majd hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.
- Ha minden kész, a két részt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kevés cukrot - hogy kiemeljük az ízeket - és összeforraljuk. Nagyjából 5 perc alatt el is érjük a kívánt állagot.
A végeredmény igazán nem emlékeztet a rántott, habart, furcsán darabos társaira! Egy szuperzöld, krémes verziót kóstolhatunk meg, modern kivitelezésben.