Szupergyors, krémes zöldborsófőzelék

2020/05/12. - írta: Néhány összetevő

Összeszorul a gyomrod ha a főzelék szót meghallod? Ideje véget vetni ennek! Hoztam nektek egy olyan receptet amit érdemes kipróbálni, hogy elűzzük a menzás emlékeket.

Rá fogsz jönni, mennyi íz és fantázia rejlik ezekben a fogásokban. De ennél már csak az jobb, hogy mindez kb. 25 percedbe telik összesen!

8152b8e2-71ff-432c-a206-0556cb742f1f.JPG

#protipprecept

Hozzávalók (4 személyre):

  • 500 g zöldborsó
  • 1 tk liszt
  • fél ek kristálycukor
  • 300 ml víz
  • 100 g vaj
  • opcionális fűszerek

Elkészítés

  • A borsót (lehet fagyott is) egy lábosban felöntjük a 300 ml vízzel és 4 percig forraljuk.

 

  • A borsó egyik felét külön vesszük, és vajon 2-3 percig pároljuk.

 

  • Ezalatt a másik felét a főzővízzel együtt leturmixoljuk krémesre, majd hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.

 

  • Ha minden kész, a két részt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kevés cukrot - hogy kiemeljük az ízeket - és összeforraljuk. Nagyjából 5 perc alatt el is érjük a kívánt állagot.

 2d091fd0-9383-43af-ab1c-8db42a87868f.JPG

A végeredmény igazán nem emlékeztet a rántott, habart, furcsán darabos társaira! Egy szuperzöld, krémes verziót kóstolhatunk meg, modern kivitelezésben.

Exkluzív tartalmakért kövessetek Instagramon is!

Címkék: vega
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása