Ez a sokak által ismert szendvics… igen ez egy szendvics és miért van róla külön bejegyzés? - mert életem egyik legextrásabb szendója, amióta rájöttem hogyan készítsem el a saját ízlésem szerint. Fogadjátok sok szeretettel!
Hozzávalók (4 személyre):
- 4 db buci/zsemle/ 8 szelet kenyér
- 1 csomag feketeerdei sonka
- 2 db paradicsom
- 4 levél jégsaláta
- majonéz + dijoni mustár
Teljesen megértem ha még mindig nem látjátok, miben is különbözik a hagyományos BLT-től. Csak egy magyarázat létezik: kóstoljátok meg!
Elkészítés
- Vágd félbe a bucit, az alját kend meg majonézzel, a tetejét pedig egy késhegynyi dijoni mustárral. Fontos, hogy dijoni legyen, kell hozzá a pikáns íz.
- A feketeerdei sonkaszeletekről vágd le a zsíros részt és 200 fokon, alsó-felső sütéssel kb. 10 perc alatt készíts belőle bacon ropogósokat.
- Nincs más hátra, mint megmosni a zöldségeket és felszeletelni.
- Végezetül pedig állítsd össze a szendvicset: saláta, paradicsom, bacon sorrendben rétegezd a bucikba a hozzávalókat.
Ugye, hogy micsoda ízvilágot alkotnak így együtt?
Exkluzív tartalmakért kövessetek Instagramon is!