Ha összeszámolod így is 10 féle összetevőből megúszod, és ne ijedj meg, minden háztartásban megtalálható alapanyagokra lesz szükséged.
#protipprecept
Hozzávalók (4 személyre):
Húsgolyóhoz
- 1 kg darált hús
- 3 szelet kenyér – kb. 250 g
- 2 db tojás
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek reszelt kemény sajt – pl. parmezán
- fűszerek
Szószhoz
- 2 db paradicsomkonzerv
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 db babérlevél
- fűszerek
+ 500 g spagetti
Elkészítés
- Egy lábosban párold üvegesre a felaprított vöröshagymát, fokhagymát a babérlevéllel együtt. Majd öntsd hozzá a paradicsomkonzerveket és alacsony lángon, kb egy óráig főzd. Ezalatt elkészülnek a húsgolyók is.
- Mindenek előtt fontos, hogy áztasd be a kenyeret. Lehet tejbe – gyorsabban puhul – vagy vízbe, az ízén nem változtat, de a gyúrható állag miatt szükséges.
#protipp: tökéletes alkalom felhasználni a maradék, kissé megszikkadt kenyeret, zsemlét, kiflit!
- Gyúrj össze minden húsgolyóhoz szükséges alapanyagot (fokhagymát zúzd össze!) és ízesítsd sóval, borssal, illetve bármilyen neked tetsző fűszerrel – én majoránnát is nagyon szeretek hozzáadni.
- Formázz apró golyókat a masszából, majd kevés olajon pirítsd le őket.
- Ha minden elkészült, tedd fel főni a tésztát és ezalatt rotyogtasd össze a húsgolyókat a szósszal.
- Nincs más hátra, mint jól összeforgatni a szószt és a tésztát, ezután tálalható is!
Exkluzív tartalmakért kövessetek Instagramon is!