Shakshouka a közel-kelet lecsója

2020/04/25. - írta: Néhány összetevő

Ez a bejegyzés bizony a shakshoukáról fog szólni, a közel-keleti ízvilág tökéletes megtestesítőjéről.

Sokan emlegetik izraeli lecsóként is, de ne tévesszen meg, egy valóban laktató, mégis könnyed alapvetően reggeli fogásról van szó, amely kiváló ebédre, illetve akár egy romantikus karanténvacsira egyaránt.

0bcdb75a-a555-4d74-88d0-10c5360f6453.JPG

#protipprecept  #karanténrecept

Hozzávalók (4 személyre):

  • 4 db tojás
  • 6 db kápia paprika
  • 8 db paradicsom + 2 ek. paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fűszerek: római kömény, pirospaprika, só, bors

aade9ac7-f36f-4e4f-a66f-aa14ccd55025.JPG

Elkészítés

  • Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk és párolni kezdjük a felvágott vöröshagymát és megroppantott fokhagymát.

 

  • Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, a kockára vágott paradicsomot + a paradicsompürét és félig puhára pároljuk.

#KaranTipp: használj nyugodtan kaliforniai paprikát és paradicsomkonzervet, így könnyebben beszerezhető és egyszerűbb alapanyagokkal dolgozhatsz  

  • Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk 1 teáskanál római köménnyel és ugyan ennyi pirospaprikával, majd alacsony lángon kb. 15 percig főzzük.

#protipp: próbáld ki többször a római köményt és varázsolj új ízvilágot a mindennapjaidba

  • Ezután mélyedéseket formázunk, ahova beleütjük a tojásokat, és fedő alatt készre főzzük, amíg a tojások el nem nyerik a kívánt állagot.

 

Elfogyasztáshoz válassz hozzá pár szelet fehér kenyeret és szórd meg petrezselyemmel!

Exkluzív tartalmakért kövessetek Instagramon is!

Címkék: vega
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása