Shiitake gombás parmezán-rizottó

2020/05/10. - írta: Néhány összetevő

Későn kelőknek a tökéletes recept, hogy egy gyors, isteni finom ebéddel lepjék meg családtagjaikat.

A rizottó az egyik legváltozatosabb étel, amit úgy kombinálsz ahogy csak szeretnél. Feldobhatod friss, szezonális alapanyagokkal – itt a spárga szezon! – vagy tradicionális olasz verzióit is elkészítheted, biztosan mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. Most egy gombás, extrán parmezános változatot hoztam nektek. Jó étvágyat!

cc40d87a-c665-4f48-bf39-69b45247af4c.JPG

#protipprecept  #karanténrecept

Hozzávalók (4 személyre):

  • 75 g vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 100 g shiitake gomba
  • 250 g kerekszemű rizs
  • 2 dl fehérbor
  • 5 dl alaplé
  • 150 g parmezán
  • opcionális fűszerek

Elkészítés

  • Egy nagyobb fazékban vajon üvegesre pároljuk a felaprított vörös- és fokhagymát, majd hozzáadjuk az apróra darabolt shiitake gombát.

#KaranTipp: bármilyen gombát választhatsz, a lényeg friss legyen/ szárazra kiolvasztott.

  • Ha a gomba is megpárolódott, mehet hozzá a fehérbor, a rizs és az alaplé. Megsózzuk, megborsozzuk, és csak annyi dolgunk van, hogy alacsony lángon kb.15-20 percig fedő alatt készre pároljuk.

#protipp: kísérletezz többször minőségibb bor hozzáadásával ételeidhez.

#KaranTipp: nálunk sincs mindig itthon hagyományosan főzött alaplé, egyszerűen dobj egy zöldségkockát az ételbe és öntsd fel a kellő mennyiségű vízzel.

  • Ezután a forró rizottóhoz hozzáadjuk a parmezánt és amikor beleolvadt, elérte a ragacsos állagot, tálalhatjuk is.

 94133582-d6b1-4404-8927-a7cc2234e769.JPG

Exkluzív tartalmakért kövessetek Instagramon is!

Címkék: vega
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása