Pizza napoletana

2020/05/27. - írta: Néhány összetevő

Elhoztam nektek egy alap pizzát, amit bármikor, bárhol meg tudok enni.

Sok gyakorlás és nektek is sikerülni fog az elkészítése! Soha többé nem kívánjátok majd a mirelit verziókat.

Ha szépen megkeltek és ki is nyújtottad az itt megtalálható recept alapján elkészített pizzatésztákat, nincs más hátra, minthogy mindent rápakolj amit csak szeretsz! 

2562f8d7-4ce6-46b0-bb59-a3bd1c45e70d.JPG

#protipprecept 

Hozzávalók (2 pizzához):

  • pizzatészta 2 pizzához
  • 1 db paradicsomkonzerv (egész)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikom
  • 200 g friss mozzarella
  • friss bazsalikom

 Elkészítés

  • Első körben készítsük el a paradicsomszószt. Legfinomabb úgy lesz, ha kézzel összenyomkodjuk a paradicsomkonzervet (hidd el más íze lesz, mintha a püréből készítetted volna!) és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, apróra szeletelt bazsalikomot, csipet sót. Pár percig hagyd összeérni az ízeket.
  • Majd egyszerűen csak tedd a feltéteket a pizzára: szósz -> szeletelt friss mozzarella -> bazsalikomlevelek.
  • Nincs más hátra, mint 250-300 fokos előmelegített sütőben, 5 perc alatt készre sütjük.

#protipp: gőzzel süsd, tegyél egy tálba vizet a sütő aljára így érheted el a tökéletes állagot

 abbac72d-1314-4009-bda2-969395bc56df.JPG

Exkluzív tartalmakért kövessetek Instagramon is!

Címkék: vega