Hozzávalók (2 pizzához):
Tészta
- 30 dkg liszt
- 9 g só
- 2 g friss élesztő
- 2 dl víz
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés
- Keverd össze külön-külön a száraz (liszt, só) és nedves (élesztő, víz, olaj) összetevőket.
- Ha elelegyedett az élesztő is, a keverék mehet a liszthez.
- Ezután dagasztani kell 15 percig, mehet géppel vagy kézzel is.
- Majd 1 órán keresztül pihentetni kell. Tedd olajjal kikent tálba és nedves konyharuhával fedd le, így könnyebb lesz kezelni és nem lesz kérges!
- Majd ha letelt az idő, 2 részre bontjuk és további - minimum - 4 órát kelesztjük.
- Felhasználáskor óvatosan, kevés mozdulattal kinyújtjuk, a közepéről a széle felé igazgatjuk – így lesz levegős a széle.